Aziz GÜVENER/ ADAPAZAR (Sakarya), ()- ADAPAZARI'nda dün akşam biraraya gelen yaklaşık 50 kişi, son zamanlarda dikkat çekici boyutlara ulaşan ve ölümlere de yolaçan uyuşturucu kullanımına tepki için yürüyüş yaptı.
Sakarya'da özellikle son zamanlarda  kullanım yaşı lise seviyelerine kadar düşen 'Bonzai' ve diğer uyuşturucu kullanımına karşı vatandaşlardan tepkiler yükselmeye başladı.  Dün akşam saatlerinde Yenigün Mahallesi'nde yaklaşık 50 kişi uyuşturu kullanımına tepki göstermek için pankart taşıyarak yürüdü. Mahalledeki Hasırcılar Camii önünden yürümeye başlayan grup, çevredekilerden de destek aldı.
Yürüyüşün yapıldığı caddede otomobilleriyle seyir halinde olan sürücüler de gruba korna çalarak destek oldu. Grup, ellerinde 'Biz bu semtte abiler ve kardeşler olarak bonzai-jamaika içmiyoruz içirmiyoruz' yazılı pankart ve Türk bayrağıyla uyuşturucunun çeşitleri olan 'bonzai' ve 'jamaika' kullanımına tepki olarak Eser İlkokulu önüne kadar sessiz bir şekilde yürüdü. Mahalle sakinlerinden Fatih Şimşek, "Biz devlet yetkililerinin de yanımızda olduklarını hissetmek istiyoruz" dedi. Grup, ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI