Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren madencilerden 34 yaşındaki Ahmet Çelik'in Adana'daki baba evine ateş düştü. Yakınları cenazeyi almak için Soma'ya giderken, ağabey 40 yaşındaki Ali Çelik'in 8 yıl önce kardeşiyle birlikte gittiği Soma'da maden tünellerini görünce, "Burası çok tehlikeli. Eğer ölürsek, ikimiz birlikte ölürüz. O nedenle ben vazgeçiyorum" diyerek memleketine döndüğü bildirildi.
8 yıl önce, ağabeyi Ali Çelik ile birlikte bir arkadaşlarının yardımıyla Adana'nın Sarıçam İlçesi'ne bağlı Karlı Köyü Torunlar Mahallesi'ndeki evinden Soma'ya gidip maden ocağında çalışmaya başlayan evli, 1 çocuk babası Ahmet Çelik'in acı haberini alan ailesi yıkıldı. Aile fertleri, cenazeyi almak için Soma'ya gitti. Baba evinde toplanan Ahmet Çelik'in diğer yakınları ve komşuları, gözyaşı içerisinde cenazenin köye getirilmesini bekliyor.
AĞABEYİ DÖNDÜ, KENDİSİ KALDI
Ahmet Çelik'in yengesi Emine Çelik, çiftçilik yapan eşi Ali Çelik'in Soma'ya gittikten sonra maden tünelini görünce korkup, çalışmaktan vazgeçtiğini söyledi. Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Emine Çelik, "Eşim Soma'ya gittiklerinde kayınbiraderim Ahmet Çelik'e, 'Burası çok tehlikeli bir yer. Eğer ölürsek, ikimiz birlikte ölürüz. O nedenle ben vazgeçiyorum' diyerek Adana'ya döndü. Nerden bilebilirdik böyle bir kaza olacağını, eşim de belki de orada olsaydı onu da kaybedebilirdik" dedi.
EV ALMAK İSTİYORDU
Ahmet Çelik'in dayısı Musa Aktar'ın eşi Makbule Aktar ise iki gün önce Ahmet Çelik ile telefonda görüştüğünü belirtirken, şöyle konuştu:
"Maaşı da buradaki çalıştığı eski işinden fazlaydı. Ev almak istiyordu. Oraya o nedenle gitti. Şimdiye kadar hiç iş kazası geçirmemişti. Olay günü televizyondan haber aldık. Cenazesi çıkarıldıktan sonra ismi okununca bizden kimse olmadığı için cenaze morga kaldırılmış. Annesi, babası ve ağabeyi cenazeyi almak üzere Soma'ya gittiler."

AÖ(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)