VALİ: BAYRAK VE ATATÜRK, KİŞİSEL REKLAM İÇİN KULLANILMAMALI
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Türk Bayrağı rozeti dağıtma konusunda aralarında  yaşanan tartışmanın ardından "Bayrak ve Atatürk, kişisel reklam için kullanılmamalıdır" dedi.
Atatürk Parkı'ndan ayrılmadan önce öğrencilere Türk bayrağı dağıtan Coş, şöyle konuştu:
"Çelenk koyma törenlerinin nasıl yapılacağı, bu törenlerde hangi faaliyetlere yer verileceği, yönetmelikte ve kutlama komitesi kararlarında belirlenmiştir. Bildiğiniz gibi bir seçim atmosferine girdik. Yaklaşan mahalli idareler seçimleri dolayısıyla aday adayları kendilerini tanıtmak ve isimlerini vatandaşa duyurmak için her vesileyi, fırsatı kullanmaktadırlar. Ama bunların yeri Cumhuriyet Bayramı törenleri ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çelenk koyma töreni yeri değildir. Yine Büyükşehir Başkan vekilliğini yürüten Zihni Aldırmaz'ın kendi reklamını yapmak için kutlama komitesine bilgi vermeden, kutlama komitesiyle herhangi bir temasta bulunmadan kendi ismini ve reklamını yapmak için Türk Bayrağı'nı kullanarak bir çalışma içine girdiği görülerek, arkadaşlarımız tarafından bu çalışma engellenmiştir. Bunun tören sonrasında yapılması istenmiştir. Ancak bunun kendisi tarafından bayrağın dağıtılmasını engellenmesi şeklinde alakası olmayan bir yere sürüklemek ve istismar edilmek istendiği, üzüntüyle müşaade edilmiştir."
ZİHNİ ALDIRMAZ BAŞKAN DEĞİL, VEKİLDİR
Dağıtılan rozette, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı yazdığını ancak Zihni Aldırmaz'ın vekil olduğunu söyleyen Coş sözlerine şöyle devam etti:
"Biz bayrak dağıtımına engel olmayız, aksine destek veririz. Ancak bu şekilde ufacık bir Türk Bayrağı rozeti, altında Zihni Aldırmaz Büyükşehir Belediye Başkanı diye, başkan vekili de demiyor. Dikkat ederseniz başkanı diyor. Bir kişisel reklam yapmaya yönelik ve muhtemelen yaklaşan seçimlerde bir adaylık çalışmasını desteklemeye yönelik bir çalışmayı resmi törenlerde yapması üzüntü vericidir. Böyle bir fırsatçılık Cumhuriyetin temel değerleriyle bağdaşmaz. Yüzlerce belediye başkan aday adayı var. Bunların her biri kendisini tanıtmak için burayı kullanmaya kalktığı zaman burası tören alanı değil, panayır yerine döner. Bu yerlerin bir ciddiyeti vardır. Görevlilerimizde bu ciddiyete uygun, kutlama komitesi kararlarına uygun şekilde gerçekleştirilmesi için gayret sarf etmişlerdir. Ancak başkan vekili olan arkadaşımız meseleyi istismar etmek ve bayrak sömürüsü yapmak ve farklı yerlere taşıma çabasına girdiğini üzüntüyle müşade ediyoruz. Bundan ötürü Adana kamuoyunun da meselenin aslını esasını bilmesi açısından bu konuyu açıklamak istiyorum."
ALDIRMAZ: TÜRK BAYRAĞI  RAHATSIZ ETMESİN
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile yaşadığı sert tartışmanın ardından yaptığı açıklamada 'Türk Bayrağı hiç kimseyi rahatsız etmesin" dedi.
Milli bayramlarda belediye olarak Türk Bayrağı ve rozeti dağıttıklarını, vatandaşların da bu uygulamadan çok mutlu olduğunu belirten Aldırmaz, rozeti hangi kurumun dağıttığı belli olsun diye belediyenin logosu ve adının yazılı olduğu kağıda tutturulmuş halde sunduklarını anlattı.
Türk bayrağı rozetini tören alanında bulunan CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ile Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan'ın ceketinin yakasına bizzat kendisinin taktığını, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'a elden verdiğini kaydeden Aldırmaz, şöyle konuştu:
"Atatürk Parkı'nda Türk Bayrağı rozeti dağıtımını polislerin engellediği haberi gelince, görevlilerin yanına gittim. 'Vali beyin talimatı var' diyerek altındaki kağıtla birlikte dağıtılmasını istemediklerini söylediler. 'O kağıdı çıkartınız' dedim ve sadece rozeti dağıtmaya devam ettik. Daha sonra da Vali bey ile aramızdaki tartışma yaşandı. Hiç hoş olmayan diyaloglardı. Hiç kimse Türk Bayrağı'ndan provoke olmaz. Dün dağıttık bugün de dağıtırız, yarın da dağıtıcağız. Türk bayrağı hiç kimseyi rahatsız etmesin.  Böyle bir olay yaşanmasına çok özüldüm. Neyseki tören alanında yüzlerce sivil toplum kuruluşu başkanı, şehit aileleri, milletvekilleri, askeri erkan vardı. Çok şükür onlar gördü. Kim ne söylerse söylesin, kimin haklı, kimin yanlış yaptığını gördüler."
'BAŞKAN' YAZIYOR
Türk Bayrağı rozetinin tutturulduğu yuvarlık kağıtta, Adana Büyükşehir Belediyesi logosu ve 3,5 yıldır Başkan Vekili görevini yürüten Zihni Aldırmaz isminin hemen altında 'Büyükşehir Belediye Başkanı' yazısı dikkat çekti.