SOMA ŞEHİTLERİNE ANMA 
Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana İl Müftülüğü tarafından Atatürk Parkı'nda 'Soma şehitlerine anma' programı düzenlendi. 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Müftüsü Arif Gökçe, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan müftü Gökçe, Adana’da 120'den fazla camide Soma’da hayatını kaybedenler için mevlitler okunduğunu, bine yakın hadisi şerifler indirildiğini söyledi. Konuşmaların ardından hayatını kaybeden madenciler için Kuran-ı Kerim ve ilahi okunup, dualar edildi. ‘Soma şehitlerini anma’ programı Pazar gününe kadar 17.00 ile 21.00 arasında Atatürk Parkı’nda gerçekleşecek.
'ATATÜRK'ÜN İSMİ NEDEN YOK'
Duaların okunduğu sırada platforma yaklaşan 71 yaşındaki Dilek Dikilitaş isimli bir vatandaş, yapılan dualarda Atatürk'ün isminin geçmediğini belirterek, tepki gösterdi.
Çevredeki sivil polislerin arasında gözyaşı döken Dikilitaş, şu sözleri söyledi: "Oturdum dinledim. Çok zorumuza gitti, o kadar dualar okundu. Atatürk'ün lafını kimse etmiyor. Atatürk ve şehitlerimiz olmasa Türkiye müslüman olmazdı. Yazıklar olsun. Kim bu milletimizi, vatanımızı, namusumuzu kurtaran. Başka bir ülke olsa tazminat, milyonlar verirler her bir aileye. Ama burada, Türkiye'de yok. Bakalım bu yerin altında ölen insanlara ne tazminat verecekler." 
Akif ÖZDEMİR/ ADANA, () 

AÖ (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)