ADANA'daki Alevi vatandaşlar, Gadirhum Bayramı'nı kutladı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı etkinlikte CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz da konser verdi.
Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Merkez Park'ta düzenlenen Gadirhum Bayramı kutlamasında konuşan Adana Alevi Platformu Dönem Başkanı Mikdat Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hz. Ali'yi sevmek, Alevilik'se ben de dört dörtlük Aleviyim" şeklindeki sözlerini eleştirdi. "Biz Ali'yi başka türlü severiz" diyen Öztürk, Türkiye'nin Suriye politikasını da tepki gösterdi. Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Genel Başkanı Ali Yeral da konuşmasında Gadirhum Bayramı hakkında bilgi verdi. Sonra da Alevi açılımına değinen Yeral, "Alevi açılımı yapmak isteyenler, öncelikle Cemevi'mize ucube ve cümbüş evi diyenlerin önce bu milletten özür dilemesi ve sözlerini geri alması lazım. Ayrıca üçüncü köprüye koydukları Yavuz Selim adını geri çekmeleri ve özür dilemeleri lazım. Bir de Gadirhum Bayramı'nı resmi bayram olarak ve aşure gönünü de yas günü ilan etmelidir" dedi.
Konuşmalardan sonra Şakirpaşa Cemevi tarafından semah gösterisi sunuldu. Ardından da CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz konser verdi. Etkinliğe CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ile Ümit Özgümüş, Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Vahap Seçen ile çok sayıda davetli katıldı.