ADANA'da Engelliler Haftası kapsamında engelliler 1 günlük temsili askerlik yaptı. Üniforma giyip, Türk Bayrağı ve silaha el basarak askerlik yemini yapan 45 engelli yakınlarıyla fotoğraf çektirdi.
İl Jandarma Komutanlığı bahçesindeki törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut ile bedensel engellilerin aileleri katıldı. Tören, Türk Bayrağı'nın tören alanına getirilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, şöyle dedi:
"Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engellilerimiz, heyecan ve coşku ile askerlik elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bu gün sizlere, kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan, şanlı Türk ordusunun, şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz."
Engelliler, Türk Bayrağı ve silahların üzerine el basıp yemin ederken yakınları da duygu dolu anlar yaşadı. Engelleri nedeniyle ayakta duramayacak olan temsili askerlere, jandarmalar eşlik etti. Yeminin ardından asker olan engellilere terhis belgeleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nca hazırlanan hediyeler dağıtıldı. Tören sonrasında aileleri ile bir araya gelen engelliler, hatıra fotoğrafı çektirdi. Üniformalı engellilerin yakınları, sosyal paylaşım siteleri için selfie yapmayı da unutmadı.

FK(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)