ESKİŞEHİR'de, öldürdüğü kedinin fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinden de paylaşan üniversite öğrencisi C.A.'nın ardından Adana'da da iç organları dışarı çıkmış, sol arka ayağı kopmuş kedi leşi bulundu. Hayvanı bulan Oya Sarıoğlu ve arkadaşları, kedinin işkence edilerek öldürülmüş olabileceğini iddia etti.
Merkez Park'ta köpeğini sabah yürüyüşüne çıkaran ev hanımı Oya Sarıoğlu, çimenlerin üzerinde yatan kediyi inceleyince iç organlarının dışarıda ve sol arka ayağının kopmuş olduğunu görünce hemen hayvanseverlere haber verdi. Parka gelen hayvanseverlerle birlikte açıklama yapan Sarıoğlu, kedinin işkence yapılarak öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Sarıoğlu şunları söyledi:
"Bu, Eskişehir'deki kedinin katledilme şekline benziyor. Burada içimizde doktor arkadaşlarım var. Onlar da kedinin karnındaki kesiğin başka bir hayvan saldırısı veya trafik kazası sonucu olmasının mümkün görünmediğini söylüyor. Bu hayvan düşmanlarının devlete karşı meydan okumasıdır. Hayvan katledenlere verilen cezaların arttırılmasını istiyoruz."
Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Veterineri Ali Çullu ise kedinin ölüm nedeninin yapılacak incelemenin ardından belli olacağını belirtti. Çullu, kedinin leşini incelemek üzere götürürken, hayvanseverler dağıldı.