ADANA'da manav 57 yaşındaki Cemil Rençber, at arabasıyla sebze haline giderken, demir korkuluk çalışması nedeniyle kapatılan yoldan dönüş yapmaya kalkınca, atını 3 metre derinliğindeki sulama kanalına düşürdü. At uzun uğraşlarla kurtarıldı.
Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Havulubahçe Mahallesi'nde manav Cemil Rençber, alışveriş yapmak için at arabasıyla sebze haline gitmek üzere yola çıktı. Dağlıoğlu Mahallesi'ni geçip, Adana Havalimanı'nın kenarındaki DSİ'ye ait sulama kanalının kenarındaki yoldan ilerleyen Rençber, kanal kenarına demir korkuluk yapılması nedeniyle yolun kapalı olduğunu görünce dönüş yapmak istedi. Ancak, yolun dar olması nedeniyle at sulama kanalına düştü. Rençber, atını kurtarmak için itfaiye ekiplerinden yardım istedi.
İtfaiye ekipleri gelene kadar çevredekilerin de yardımıyla, kanalda yüzen atı kurtarmaya çalışan Rençber, başarılı olamadı. İtfaiye ekipleri vinçli araçla olay yerine gelince, atı bağlamak için önce sahibi Rençber suya girdi. O başarılı olamayınca, kanalın karşı kenarından bir genç de suya atladı. O da başaramayınca bir itfaiye eri soyunarak suya girdi. İpin bir ucu atın gövdesine, diğer ucu da vince bağlanarak hayvan sudan çıkarıldı.
Araçlarını park ederek kurtarma operasyonu izleyen vatandaşlar, mutlu sona ulaşılınca, çalışanları alkışladı. Rençber de alkışlayanları eliyle selamladı. Sonra da atını arabasına bağlayarak manav alışverişini yapmak üzere olay yerinden ayrıldı.