ADANA'da düzenlenen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de katıldığı 'Geleneksel Aşure Günü'nde binlerce kişiye aşure dağıtıldı. Etkinlikte, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz da konser verdi.
'Adana Alevi Bileşenleri' tarafından merkez Çukurova İlçesi, 100. Yıl Mahallesi'nde yapımı devam eden Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi önünde bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Geleneksel Aşure Günü' düzenlendi. 10 binlerce Adanalı'nın katıldığı etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, aşurenin sıradan bir yemek olmadığını belirterek "Aşure, birliğin ve beraberliğin yemeğidir. Matemin sevgiyle, saygıyla, dostlukla, kardeşlikle paylaşılmasıdır. Çünkü Kerbela, insanlıktan nasibi olan herkesin matemidir" dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Sayim Yılmaz da, birlik ve beraberliği pekiştirmek için aşure günü düzenlediklerini söyledi.
Semah gösterisinin yapıldığı etkinlikte sanatçı Sabahat Akkiraz da konser verdi.
Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Adana milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, Ali Demirçalı, partilerin il ve ilçe başkanlarıyla büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday ve aday adayları katıldı.