ADANA'da Eğitim Gönüllüleri Platformu adına açıklama yapan, Hizmet Hareketi'ne yakınlığı ile tanınan Beyaz Yaka Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz Seyran, son dönemdeki toplumu ayrıştırıcı söylemlere son verilerek, uzlaşmacı bir tavırla kamuoyunun yumuşatılması gerektiğine inandıklarını belirtti.
Beyaz Yaka Derneği toplantı salonunda 49 STK adına açıklama yapan Yılmaz Seyran, her türlü hukuksuzluğun, çeteleşme, paralel ve gizli yapılanmaya karşı olduklarını söyledi. Hukukun önünün açılması ve huzur ortamının sağlanması gerektiğini belirten Seyran, "Yaklaşık 2 aydır hizmet hareketi ve camia diye isimlendirilen 'Gönüllüler Hareketi'ne karşı yıpratma, toplum nezdinde itibarsızlaştırma kampanyası sürdürülüyor. Elde herhangi bir somut delil olmadan görsel ve yazılı basında, siyaset kürsülerinde, hizmet ve gönüllüler hareketi için çete, örgüt, paralel yapı, virüs, in ve hatta Haşhaşin gibi çirkin ifadeler kullanılmaktadır" dedi.
Bu tip ifadelerin kullanılmasının kamu vicdanını yaraladığını savunan Yılmaz şöyle konuştu:
"Sayın Başbakanımız imam hatip liseleri kuruluş töreni programında, 'Müslüman elinden, dilinden emin olan insandır' diye güzel bir hadisi şerif nakletmiştir. Ama her nedense bu konuşmanın arkasından hizmet ve gönüllüler hareketini, Haşhaşin gibi tarihte uyuşturucu katliam ve suikastlarla anılan bir örgüte benzetmesi kamu vicdanını çok ciddi manada yaralamıştır. Sayın Başbakanımızın buna açıklık getirmesini bekliyoruz. Ülkemizi yurt dışında temsil noktasında adeta bir büyük elçilik gibi çalışan Türk okullarının, büyük elçiler toplantısında örgüt mekanları gibi gösterilmesi kamuoyunu hayrete sevk etmiştir. Bunun bir dil sürçmesi olduğuna inanmak istiyoruz. Bugünlerde milletimizin geleceği ve bekası adına toplumu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlere son verilmeli, uzlaşmacı bir tavır sergilenerek kamuoyu yumuşatılmalı ve rahatlatılmalıdır."