Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, ()-ADANA'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), CHP, İşçi Partisi ve DSP üyeleri Atatürk Anıtı'nda alternatif tören düzenledi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla sabah erken saatlerde Adana Valiliği'nin bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde resmi tören yapıldı. Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin de katılımıyla gerçekleştirilen tören, anıta çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.
HÜKÜMETE TEPKİ
Soma'daki maden faciası nedeniyle 19 Mayıs kutlama programlarının yapılmadığı Adana'da, ADD, CHP, İşçi Partisi ve DSP üyeleri ise daha önceleri resmi törenlerin gerçekleştirildiği Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Türk bayrakları taşıyıp Soma'da yaşamını yitirenleri anmak için baret takan ve aralarında Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin'in de bulunduğu yaklaşık 200 kişi, hükümet aleyhine sloganlar attı. Soma'da yaşamını yitirenler ve şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu etkinlikte, anıta çelenk konuldu ve şiirler okundu.
Katılımcılar adına konuşan ADD Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, "Kurtuluş mücadelemizin gururunu yaşarken, Soma'daki yangın yüreğimizi yakıyor. Onları saygıyla anıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

YB(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)