ADANA'da etkili olan kuraklık nedeniyle 'Bebekli Kilise' olarak bilinen Aziz Pavlus Katolik Kilisesi'nde yağmur duası yapıldı.
Türkiye genelinde yaşanan ve Adana'da da etkili olan kuraklık nedeniyle Bebekli Kilisesi'nde saat 11.00'de düzenlenen pazar ayininde yapılan yağmur duası öncesinde kiliseye gelenler mum yakıp dua etti.
Ayin öncesi bir açıklama yapan Kilise Rahibi Francis Dondu, kendisinin çarşamba gününden bu yana her gün kilisede yağmur duası ettiğini ve duanın 8 gün süreceğini söyledi. Dondu, "Bildiğiniz gibi Adana'da 2 senedir çok az yağmur yağıyor ve yağmur bizim için çok önemlidir. Allah dünyayı yaratmış ve yağmurlar bol bol yağmazsa çiftçileri çok zor günler bekliyor. Yağmura ihtiyacımız var ve onun için bugün kilisemizde cemaatimizle birlikte yağmur duası yapacağız. 'Allah bizi terk etmesin, nimetleri, yağmuru bol bol bizim üzerimize yağsın' diye dua edeceğiz" dedi.
Daha sonra ayin başladı ve Rahip Francis Dondu'nun yönettiği ayine katılanlar yağmur yağması için birlikte dua edip ilahiler söyledi.