Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA Barosu avukatlarından Zehra Bulut, baro başkanlığı için adaylığını açıkladı. Zehra Bulut, kazanması halinde ilk kadın başkan olacak.
Adliye Sarayı'ndaki baro salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına avukatlar yoğun ilgi gösterdi. Meslekte Hizmet Grubu'nun ekim ayında yapılacak olan Baro Başkanlığı seçimlerinde başkan adayının Av. Zehra Bulut olduğu açıklandı. Kendisinin, Adana Barosu'nun 28'inci dönem başkan adayı olduğunu belirten Av. Zehra Bulut, avukatlık ruhsatını aldığı 1986'dan bu yana Adana Barosu'nda mesleğini sürdürdüğünü söyledi. Türkiye'de bir hukuk reformu gereksinimi olduğunu belirten Başkan Adayı Bulut, "Evresel değerleri öngörerek gelişimimizi sürdürmemiz gerekmektedir. Demokrasi içerisinde hukukun üstünlüğü prensibine bağlı kalarak adaletin sağlanması ve yurttaş-devlet ilişkilerinin temelinde güvenin yerleşmesinde biz avukatlara önemli ve ciddi görevler düşmektedir" dedi.
Bulut, hedeflerini de şöyle sıraladı:
"Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyet'in temel ilkeleri, hukuk devleti ilkesi ve evrensel hukuk kriterlerine uygun bir yasalaşma süreci izlenmesinin takipçisi olacağız. Tüm mensuplarına eşit mesafede, hukukun üstünlüğü prensibine bağlı, hukukun siyasetini takip eden, avukatlık mesleğini yücelterek meslek sorunlarının çözümünü sağlayan bir baro olacağız. Avukatlara, baroya, mesleğin onuruna ve saygınlığına yöneltilen tavır ve davranışlara karşı dik duracağız. Meslektaşlarımızın genel menfaatlerini ve mesleğin ahlak, düzen ve geleneklerini koruyacağız."

MKA(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)