CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet' yürüyüşünün 4. gününde yürüyüşüne devam ediyor. Yürüyüş sırasında tepede açılan Türk bayrağını kaldıran Kılıçdaroğlu, koşarak aşağı indiği sırada ayağı kayarak düştü.

AYAĞI KAYARAK DÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu'nun Kurtboğazı Barajı yakınlarından geçişi sırasında tepeye çıkan bir grup büyük Türk Bayrağı açtı. Tepeye çıkarak grubu selamlayan Kılıçdaroğlu, inerken ayağının kayması sonucu düştü. Korumalarının da yardımıyla ayağa kalkan Kılıçdaroğlu yürüyüşüne devam etti.

YAĞMUR ALTINDA BAŞLADI

Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün dördüncü gününe başlamadan önce kısa bir açıklama yaparak Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. Yağmur altında Kızılcahamam'a doğru yürüyüşüne başlayan Kılıçdaroğlu'na çok sayıda partili eşlik ediyor. Yol üzerinde güvenliği jandarma ekipleri sağlarken, havadan "drone"lar yürüyüş güzergahı sürekli izleniyor. Yürüyüşe katılanlar jandarmalar tarafından aranırken, sık sık "Yolu kapatmayın" anonsları yapılıyor. Yürüyüşe başlarken Babalar Günü'nü kutlayan Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:

BABALAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI

"Bugün yürüyüşümüzün dördüncü günü. Bugün aynı zamanda Babalar Günü. Bütün babaları yürekten kutluyorum. Bütün babalara Babalar Günü'nün kutlu olmasını istiyorum, diliyorum. Özellikle babalarını şehit olarak bu topraklara vermiş olan çocukların da gözlerinden öpüyorum. Dört gündür yürüyoruz adalet için yürüyoruz. Sevgiyle, hoşgörüyle, müzikle yürüyoruz. Hiç kimseyi rahatsız etmemeye özen gösteriyoruz herkesi kucaklıyoruz. Adalet isteyen kim varsa kucağımızı onlara açtık. Adalet isteyen kim varsa gönlümüzü onlara açtık. Buyurun adalet için hep birlikte yürüyelim."
KILIÇDAROĞLU 5. KİLOMETREDE MOLA VERDİ

Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu kortej, yürüyüşün bugünkü bölümünün 5. kilometresinde mola verdi. CHP AydınMilletvekili doktor Metin Lütfi Baydar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirtti.

Baydar, Kılıçdaroğlu'na daha sık mola vermesi önerisinde bulunduklarını da kaydetti.

BABALAR GÜNÜ İÇİN ÇİÇEK HEDİYE EDİLDİ

Bu arada Kılıçdaroğlu'na yürüyüşü sırasında parti örgütlerinin temsilcileri tarafından Babalar Günüdolayısıyla çiçek hediye edildi.

MAHMUT TANAL BAŞINI ÇARPTI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, girdiği bir kabinde başını çarparak hafif şekilde yaralandı. Tanal, konvoya eşlik eden ambulansa giderek başını sardırdı. Bu durum milletvekilleri arasında esprilere neden oldu.
MUSTAFA BALBAY KREM SÜRDÜ

Bazı milletvekillerinin yürüyüş öncesi koruyucu faktörü yüksek güneş kremleri sürmesi dikkat çekti.

Şüpheli bir kişi Kahramankazan girişinde gözaltına alındı.

HALUK PEKŞEN'İN AYAKLARI YARA OLDU

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in, yürümekten ayakları yara oldu ve çorabı kanlar içinde kaldı. Pekşen, "Küçük yaralar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Atalarımız bu ülkeyi kurarken Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de hangi şartlarda mücadele ettiler. Onlar da ayakları yara içinde savaştı. Biz o ataların torunlarıyız" dedi.