BOZDAĞ'DAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ DEĞERLENDİRMESİ
Denizli'de, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, temaslarını sürdürdü. Bakanların Denizli Valiliği'ni ziyaretine Vali Abdülkadir Demir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan hazır bulundu. Asmalıevler Cami'sinde kıldığı Cuma Namazının ardından her iki bakan da valiliğe geçti. Bakan Bozdağ, burada soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda lehlerine sonuçlanmasını beklediklerini kaydeden Bakan Bozdağ, "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını hepimiz merak ediyoruz. Herkesin de bir değerlendirmesi var. Adaylar ortaya çıktı. Herkes kendisine göre değerlendiriyor. 2'si siyasetin içinden, diğeri ise siyasetin ve Türkiye'nin dışından bir aday. Siyasetin içinden olan adayları milletimiz yakından tanıyor. Millet adayları vicdan terazisinde tartacak ve ona göre karar verecek. Benim kanaatim ise cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP, MHP ve diğer partilere oy vermiş seçmen dahi Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması için oy verecek. Ben buna samimiyetle inanıyorum. Zaten çatı aday diye bir şey de yok. Sadece Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun üzerinde uzlaştığı bir aday var. Milletin üzerinde uzlaştığı bir aday değildir. Asıl uzlaşmayı sandıkta millet yapacaktır. Büyük uzlaşmada vatandaşımız Tayyip Bey'i gösterecektir. Herkes elini vicdanına koymalı. Herkes vicdanına sorsun. Başbakan'a yüzde 100 karşı olanlara da sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı'na en çok hangisi yakışıyor? Vicdanı olan herkes Başbakanımızı gösterecektir. Ben milletin duasıyla desteğiyle seçimin ilk turda sonuçlanacağını düşünüyorum” dedi.
"BAŞBAKAN'IN İSTİFASI SÖZ KONUSU DEĞİL"
Başbakan'ın seçim sürecinde istifa edip etmemesi konusunda sorulan bir soruyu yanıtlayan Bakan Bozdağ, "Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ilanının ardından Başbakanlıktan istifasını gerektirecek anayasal bir zaruret yoktur. Yasal bir zaruret de yoktur. Böyle bir istifa söz konusu değildir. Mesela biz belediye seçimi yapıyoruz. Denizli'de Osman Bey hem aday, hem de belediye başkanıydı. Başkan istifa etti mi hayır. Bunun gibi birçok örnek var. Obama seçime giriyor istifa etmiyor. Görevde olan kişi seçime gireceği zaman istifa etmez. Ben bunun CHP ve MHP'nin seçim yenilgisine bir gerekçe olarak söylediklerini düşünüyorum” diye konuştu.
CAM HOROZU ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası iki bakan ilk olarak kendilerine eşlik eden protokol üyeleriyle Delikliçınar Meydanı'nda bulunan cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca Bozdağ, tek başına da cam horoz önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI