VAN'da iki yıl önce meydana gelen depremlerin ardından geçici barınma için kurulan ve bir bölümü kaldırılamayan konteynerlerde açlık grevi başlatan ailelere 120 gün sonra tekrar elektrik verilmeye başlandı.
Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'nde depremzedelerin barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan 15 bin 343 konutun geçen yıl 23 Ekim'de teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı. Ancak bazı konteyner kentlerde, kiracı olan ve kendisine konut çıkmayan yaklaşık 500 aile yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Verilen sürenin dolmasına rağmen konteynerlerden çıkmayan depremzedelerin elektrikleri kesilmişti. İpekyolu Caddesi'nde bulunan Anadolu Konteyner Kent'te zor koşullar altındaki yaşam mücadelesi veren 110 aileden 30'u, 28 Ağustos'ta açlık grevine başladı. 112 gündür açlık grevinde bulunan depremzedelerin elektrikleri de yaklaşık 120 gündür kesikti. Elektriksiz ve susuz 120 gündür zor koşullar altında kalan depremzedelere bu gece itibariyle tekrar elektrikler verilmeye başlandı.
Konteyner kentte kalan 55 aile 120 günün ardından elektriklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklar televizyon izlemenin keyfini çıkardı. Konteynerlerini ısıtan aileler ise uzun zaman sonra ısındıklarını söyledi. Kalıcı bir çözüm bulunana kadar açlık grevini sürdüreceklerini söyleyen konteyner kent grev sözcüsü Ali Ahi, "Biz açlık grevine bizim için kalıcı bir çözüm oluşturulması için girdik. 120 gündür burada elektriksiz yaşıyorduk. Valilik girişimleri sonucu tekrar konteynerlere bu gece itibariyle elektrik verildi. Tabiki bu bizi mutlu etti. Ama kalıcı bir çözüm için yetkililerden tekrar duyarlılık bekliyoruz. Açlık grevimiz devam edecek" dedi.