DENİZLİ’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Karaismailler, Sandalcık, Yolçatı ve Suçatı köyleri bölgeye yapılacak olan Sami Soydan Hidroelektrik Santrali barajı nedeniyle sular altında kalacak. Ev ve tarlaları sular altında kalacak olan köylüler, kamulaştırma bedellerinin çok az olduğunu belirterek, Vali Abdülkadir Demir’den yardım istedi.
Acıpayam İlçesi’nde 1966 yılından beri yapılması planlanan, Sami Soydan Hidroelektrik Santrali barajı nedeniyle Acıpayam’a bağlı Karaismailler, Yolçatı, Suçatı’nın yüzde 70’i, Sandalcık Köyü’nün ise tamamı sular altında kalacak. Kamulaştırma bedellerini az bulan köylüler, mağdur edildiklerini ileri sürüp, makamında ziyaret ettikleri Vali Abdülkadir Demir’den yardım istedi. Ödenecek kamulaştırma bedelleri ile yeni ev yapmalarının mümkün olmadığını dile getiren köylüler, “Dönüm başı 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL arasında istimlak bedeli ödeniyor. Bu para ile ne yapabiliriz ki ? Arsalarımızın değerinde yeni bir yerleşim yeri istiyoruz. Bunun bir çözümü vardır. Ödenecek paralarla bırakın ev yapmayı projelerini bile çizdiremeyiz” dedi.
Vali Abdülkadir Demir ise, dört köyün yerleşimi ile ilgili imar planlarının bulunduğunu belirterek, “Amacımız, köylülerimizi mağdur etmeden bu çalışmayı yürütmektir. Bununla ilgili köy muhtarları ve köylülerle görüşmelerimiz devam edecek” diye konuştu.