RESMİ BAYRAMLAŞMA BU YIL MADENCİLER ŞEHİTLİĞİNDE YAPILDI
Maden faciasının meydana geldiği Manisa'nın Soma İlçesi'nde, bayramlaşma töreni geçmiş yılların aksine bu defa öğretmenevi yerine ilçe mezarlığındaki Madenciler Şehitliği'nde kurulan çadırda gerçekleştirildi.
Soma'da geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciası ardından ilk bayramı hüzünlü karşıladı. 432 yetim babasız ilk bayramı buruk geçirdi. Madenciler Şehitliği'ndeki Bayramlaşmaya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl Emniyet Müdür Tayfur Ceren Erdal, Soma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İbrahim Kılınç, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören, ve Özgür Özel, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, Manisa Müftüsü Cihan Sinan, Soma Müftüsü Mehmet Karatuğ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Protokol üyeleri, madenci ailesi ve yakınları ile tek tek el sıkışıp, bayramlaştı. Bayramlaşmaya katılan madenci yakınlarına baklava ve meyve suyu ikram edildi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Madenci çocuklarını bayramda yalnız bırakmak istemedik. Soma'da bu bayram, hüzünsüz ve sevinçli bir bayram yaşanmıyor. Hüzün gölgesinde sir bayram kutluyoruz. madrenci şehitlerinin lakınlaroını hükümetimiz, gerekli yardım ve yakınlığı gösteriyor. Maden işçileremizin ve Soma halkımızın bayramı kutlu olsun" dedi.
Vali Bektaş'ın konuşmasının ardından ölen 38 madencinin mezarlarına karanfiller bırakıldı. Din görevlileri tarafından mezarların başında dualar okununmasıyla tören sona erdi.
Serkan ÖZDEMİR - Şevket YILMAZ -Hakan GÜNGÖRDÜ / SOMA (Manisa), ()

FOTOĞRAFLI