HAKKARİ Valiliği'ne bağlı İl Özel İdaresi tarafından Hakkari merkez ilçeler ve bağlı köylerde çalıştırılmak üzere bir ay önce alınan, ancak açılışı yapılmadığı için kardan kapanan köy yollarında kullanılmadığı iddia edilen 10 iş makinesi, törenle hizmete girdi.
Hakkari Valiliği tarafından il merkezi ve ilçelerine bağlı köy yollarında çalıştırılmak üzere alınan 8 milyon lira değerindeki 10 iş makinesinin açılışı, Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törenle yapıldı. Duaların okunduğu, kurbanın kesildiği açılışa Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, ilçe Kaymakamları, Hakkari il Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, AK Parti Hakkari il Başkanı A. Mutallip Özbek ve kurum amirleri katıldı.
Okunan dualarla açılışı yapılan araçlar için bir koç kesildi. Açılışta konuşan Vali Kalkan, Hakkari'ye daha kaliteli hizmet sunulması adına 10 iş makinesinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Araçların İl Özel İdaresi kaynakları ile alındığını anlatan Vali Kalkan, 8 milyon liraya mal olan 10 iş makinesini ilçelerde kullanılmak üzere kaymakamlara teslim edeceklerini söyledi. Hakkari İl Özel İdaresi olarak ayrım yapmadan köy ve belediye sorumluluğundaki yollarda çalıştıklarını ve çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Vali Kalkan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Amacımız Hakkarili vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak. Fedakarca çalışan il Özel İdaresi personeline Hakkari Valisi olarak bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum. Ancak araçları kullanacak operatörlerin de, bu araçları kullanırken kendi memleketlerine hizmet etme bilinciyle hareket etmelerini de bekliyorum. Önümüzdeki yıl araç alımlarına devam edeceğiz. Bu konuda bizlere destek veren Kalkınma Bakanımız sayın Cevdet Yılmaz'a da bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bu araçların hayırlı uğurlu olmasını diliyor, törene katılan herkese teşekkür ediyorum."
Yapılan konuşmanın ardından iş makinelerinin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Valilik önündeki iş makineleri, tek sıra halinde çarşı merkezinde tur attı.