SİNOP'ta Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun çatısında ve bahçe duvarlarında başlatılan tadilat çalışmasının, çocukların okulda olduğu saatte ve yeterli güvenlik önlemi alınmadan yapılması tepki çekti.
Sinop'ta 3 katlı Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun çatısında ve bahçe duvarlarında geçen Cuma günü tadilat çalışması başlatıldı. Okulun çatısındaki onarım çalışmaları için okul idarecileri, binanın çevresine iki sıra koyararak sıraların arasına çekilen ip şeritle önlem aldı. Adeta inşaat alanına dönen okulda çocukların teneffüslerde bahçede oynarken, çatıda yapılan tadilat çalışması ise velileri endişelendiriyor. Öğrenci velilerinden Mustafa Konuk yapılan tadilat çalışmalarında idarecilerin yeterince önlem almadıklarını ve bu tür tadilat işlemlerinin okulların kapalı olduğu zaman diliminde yapılması gerektiğini belirterek tepki gösterdi.
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Aslan ise, ihalenin geç yapılması nedeniyle tadilat çalışmalarının geç başladığını ve teneffüslerde nöbetçi öğretmenlerin bahçede bekleyerek, çocukları inşaat alanından uzaklaştırmasıyla gerekli önlemin alındığını söyledi.