YALOVA Üniversitesi yerleşkesinde oluşturulan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adı verilen 'Abdullah Gül Ormanı’na törenle ağaç dikildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 185 üniversitedeki 5 milyon öğrenci için üniversitelerde 5 milyon ağaç dikimi gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Yalova Üniversitesi merkez yerleşkesinde de ağaç dikim töreni düzenlendi. Törene, Yalova Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Yalova Belediye Başkan Vekili Kasım Avar, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ile öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun,
son 10 yılda Yalova’da 2.5 milyon fidan diktiklerini söyledi. 2011 yılına kadar sadece orman alanlarında fidan dikebildiklerini belirten Coşkun, yapılan yasal düzenleme ile artık her yere fidan dikebildiklerini kaydetti.
Daha sonra söz alan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise üniversite kampüsünün yeşil ve mavi ile kucaklaştığı yer olacağını söyledi. Prof. Dr. Eruslu, "Bugün burada merkez kampüsümüzü ağaçlandırıyoruz. Yapılan bu çalışma ile Yalova Üniversitesi'nde yeşille mavi kucaklaşıyor" diye konuştu.
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise hükümet olarak ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini belirtti. Ülke genelinde 2 milyar ağaç dikildiğini hatırlatan Vekil Coşkun, "Bugün burada yeşili geleceğe devreden bir program gerçekleştiriyoruz. Bizim olmazsa olmazımız ağaçtır. Her ne kadar ağacı bahane edip bir bardak suda birileri fırtınalar koparma gayreti içinde olsa da ağacı istismar edip halkımızı rahatsız etse de biz iktidarımız süresince 2 milyar ağaç diktik. O nedenle bugün Yalova'da gerçekleştirilen bu programı da önemsiyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adı verilen ormana protokol mensupları ve öğrenciler, orman muhafaza ekiplerinin de desteği ile ağaç dikti. Binlerce ağacı toprakla buluşturan öğrenciler, diktikleri ağaçlara kendi adlarını verdi.

ÖÇ(FK/BT) (FOTOĞRAFLI)