TÜRKİYE'deki çay kültüründen yola çıkarak, 'Bir Çay Daha Lütfen' kitabı ile Türkiye ve Türk insanını anlatan Amerikalı yazar Katharine Branning'in Tokat'ta yaklaşık 3 ay önce aldığı ahşap ev, onarımı yapıldıktan sonra törenle kullanıma açıldı.
İstanbul Laleli'de bir itfaiyecinin ikramı ile çayla tanışan ve Türkiye'yi ziyaret ettiği 30 yılın ardından, 'Bir Çay Daha Lütfen' kitabını yazan Amerikalı yazar Katharine Branning, 3 ay önce geldiği Tokat Sulu Sokak'ta ahşap bir ev satın aldı. Kentte tarihi eserlerin çok sayıda bulunmasından etkilendiğini ve bu yüzden ev aldığını söyleyen Branning, evin onarımı bittikten sonra yeniden Tokat'a geldi.
FAHRİ HEMŞEHRİ
Eşi Stephen Gottlieb ile kente gelen Amerikalı yazar Katharine Branning'i, Vali Mustafa Taşkesen ile birlikte çok sayıda davetli karşıladı. Öğle yemeğinin ardından Branning ile aralarında AK Parti Tokat milletvekilleri Dilek Yüksel ve Zeyid Aslan'ın da bulunduğu kalabalık bir grup, açılış için evin bulunduğu sokağa geçti. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Adnan Çiçek, yazar Branning'in artık kendileri ile birlikte yaşayacağını söyleyerek, "Bizlerle aynı caddelerde, aynı sokaklarda yürüyecek. Artık o bizim hemşehrimiz. Biz onu belediye meclisi olarak fahri hemşehri ilan ettik" dedi.
Vali Mustafa Taşkesen ise, Branning'in Tokat'tan ilham aldığını belirterek, "Biz de kendisinden ilham alıp Tokat'ı en güzel şekilde tanıtacağız. Tokat için hayırlı olsun" diye konuştu.
"YENİ BİR MACERAYA BAŞLIYORUM"
Amerikalı yazar Katharine Branning de Tokat ile birlikte yeni bir maceraya başladığını ifade ederek, "Tokat benim evim" dedi. Ardından evin bahçesinin girişinde bulunan kapıdaki kurdele kesilerek evin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Branning ve eşi Stephen Gottlieb, onarımı yapılan evde misafirlerini kabul etti. Evinin sade bir şekilde dizdiği ve eski ahşap malzemelerini kullandığı görülen Branning, çıkışta misafirlerine çay ikram etti. Branning'in bir süre burada yaşayacağı öğrenildi.