Enver ALAS /İSTANBUL, () ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, büyükelçiliğin destek verdiği Tohum Türkiye Erken Tanı Otizm Vakfı tarafından düzenlenen 'Tablet Bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor' basın toplantısına katıldı. Teknolojik gelişmelerin otizmli öğrencilerin eğitiminde kullanılmasını teşvik etmek için hazırlanan 'Tohum2' projesinin tanıtıldığı toplantı öncesinde Ricciardone öğrencilerle yakından ilgilendi.

Otizmli öğrencilerin eğitim fırsatlarından, teknolojinin imkanlarıyla yararlanmalarını sağlamak için geliştirilen ve ABD'nin Ankara Büyükelçiği'nin desteğiyle Tohum Türkiye Erken Tanı ve Otizm Vakfı tarafından geliştirilen tablet bilgisayar uygulaması olan 'Tablet Bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor' projesi için basın toplantısı düzenlendi. Şişli'deki Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu'nda düzenlenen toplantıya ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkanı Mine Narin, Tohum Otizm Vakfı Okul Müdürü Binyamin Birkan katıldı. Ricciardone, toplantıdaki konuşmasına okulda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Tohum Vakfı Kurucularına çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Ricciardione, "Otizmin erken teşhisi için 10 yıldır müthiş bir emek sarf ediyorsunuz. Otizmli çocukların sadece sağlığı ve eğitimi değil, hayata tutunmaları için de yoğun bir gayret içindesiniz. Özel ihtiyacı olan çocukların haklarının savunulması eğitimlerinin sürdürülmesi ve toplumdaki otizm farkındalığının artırılması için takdire şayan bir çalışmalar yaptınız" diye konuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı'na katılmadan önce İtalya ve İran'da öğretmenlik yaptığını kaydeden Ricciardone okulda görevli öğretmenlerin duygularını çok iyi anladığını dile getirdi. Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ise konuşmasında Ricciardone'ye 'Tablet bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor' projesine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Öte yandan toplantı öncesinde Mine Narin ve Binyamin Birkan okul hakkında Ricciardone'ye bilgi verdi. Okulu gezen Ricciardone otizmli öğrencilerin tablet üzerinde uygulamalarını izledi. Ricciardone öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla Türkçe ve İngilizce sohbet etti.

EA (FOTOĞRAF)