AMERİKA Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Samantha Power, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti ziyaret etti.
Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Yunus Emre Bayrak ve Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz tarafından karşılanan Büyükelçisi Samantha Power, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan'dan brifing aldı. Power, "Burada durumları tahmin edilemeyecek şekilde mağdur olan bu insanlara kucak açan Tük hükümeti ve Türk halkına teşekkür edilmem istendi bu nedenle buradayım ve bende bu sebeple hem teşekkürü iletmek hem de buradaki insanları yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdim" dedi.
Çadır kentteki anaokulunu ziyaret eden Power, burada Suriyeli çocukların Türkçe ve İngilizce söylediği şarkıları dinledi ve bir süre onlarla sohbet etti.
Market ve sosyal tesisleri de gezen Power, dikiş nakış kursunda eğitim alan kadınlarla yakından ilgilenerek, sorunlarını dinledi. Power, beraberindekiler ile birlikte, çadır kente yetkilileriyle toplantı yaptı.
Power'in incelemelerinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Oruç, Nizip Çadır Kent Müdürü Mahmut Alagöz, Nizip Konteyner Müdürü Halil Kendirci ve AFAD yetkilileri hazır bulundu.

(FOTOĞRAFLI)