BOLU Abant Tabiat Parkı'nda sahibinin elinden kaçan at, köylüleri dakikalarca peşinden koşturdu. Bir ara göle de giren at, yaklaşık 1 saat süren kovalamacanın ardından yakalandı.
Abant Gölü çevresinde tatilcileri gezdirmek için kiralanan 'Ceylan' adlı at, sahibinin elinden kaçtı. Göl kenarındaki yeşillik alanda dakikalarca kovalanan at, daha sonra yola çıktı. Köylüleri ve sahibi Ali Kaptan'ı peşine takarak koşan at daha sonra göle girdi. Atıyla göle giren bir kişi, suya giren hayvanı çıkartmaya çalıştı. Gölün içerisinde çamura saplanan at çırpınırken, tatilciler yaşanan olayı şaşkınlıkla izledi. Köylüler atın önüne kap içerisinde yem koyarak hayvanı çıkartmaya çalışırken, sahibi ise atın ürkerek gölden çıkması için suya taş attı. At bir süre sonra sudan kendisi çıkarken, köylüler de hayvanı köşeye kıstırarak yakalamayı başardı.
YOLLAR BUZ TUTTU, ARAÇLAR KAYDI
Öte yandan, Abant'ta gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düşmesiyle karlı kaplı yollar buz tuttu. Hafta sonu tatili için Abant'a gelen günübirlik tatilciler buzla kaplı rampalarda zor anlar yaşadı. Kayganlaşan yolda kayarak yoldan çıkan bir minibüsü içerisinde bulunan tatilciler iterek kurtardı.