ÇANAKKALE'de dün yağmur suyu kanalı için yapılan kazı çalışmaları sırasında bulunan 400 kilogram ağırlığındaki patlamamış obüs mermisi, asker ve emniyetin bomba uzmanlarınca bir taş ocağında imha edildi. Merminin, 1915'te Çanakkale Savaşları'nda boğaza girmeye çalışan İngiliz Queen Elizabeth gemisinden atıldığı sanılıyor.
İsmetpaşa Mahallesi, Sanayi Bölgesi, Emek Caddesi üzerinde Çanakkale Belediyesi'nin yağmur suyu kanalı için yaptığı kazı çalışması sırasında ortaya çıkan 1.5 metre uzunluk, 40 santimetre çapındaki 400 kilogramlık obüs mermisinin imhası için bu sabah erken saatlerde çalışma başlatıldı. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ile Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu'nun da yerinde izlediği çalışmalar kapsamında Gelibolu'daki 2'nci Kolordu Komutanlığı'ndan gelen askeri uzmanlar ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü uzmanları, Çanakkale Savaşları'nda boğaza girmeye çalışan İngiliz Queen Elizabeth gemisinden atıldığı sanılan obüs mermisini vinç ile bir çekicinin üzerine yerleştirdi.
Güvenlik amacıyla altı toprak ile beslenerek vince konulan obüs mermisi polis eskortu eşliğinde merkeze bağlı Kayadere Köyü yakınlarındaki taş ocağına götürüldü. Burada vinçten indirilen obüs mermisinin üzeri toprak ile örtüldü. Bomba uzmanları merminin çevresine yaklaşık 10 kilo patlayıcı yerleştirdi. Fünye ateşlenerek 98 yıllık obüs mermisi imha edildi.