BALIKESİRLİ genç yönetmen Mustafa Haktanır'ın engelli basketbolcu arkadaşı Alper Şentürk'ün hayatından esinlenerek senaryosunu yazdığı '91.1' adlı ilk uzun metrajlı filmin çekimleri için geri sayım başladı.
Uzun süredir bu film için çalışan ve sosyal paylaşım sayfalarından teaserler (filmle ilgili videolar) ve fotoğraflar yayınlayan yönetmen Haktanır, "91.1 arkadaşım Alper Şentürk'ün gerçek hayatından esinlenerek yola çıktığım bir hikaye. Tabi ki birebir Alper'in hayatını anlatmayacak. 91.1 de bir radyonun frekansı. Filmin içinde radyocu olmak ya da Körfez bölgesine tatile gitmek isteyen çocukların da olduğu kurmaca hikayeler var. Bir engellinin akülü tekerlekli sandalye alıp, hayata katılma çabasını anlatan bir Balıkesir hikayesi olacak. Filmin çekimlerine önümüzdeki aylarda Balıkesir'de başlayacağız. Hikayesi tamamen Balıkesir'de geçen filmde Balıkesirli oyuncular yer alacak. Kamera arkasında engellilerin de çalıştığı bir film yapacağız" dedi.
ÜNLÜ OYUNCULAR VAR
Filmde Alper Şentürk'ü 'Hayat Devam Ediyor', 'Şefkattepe', 'Deniz Yıldızı' gibi dizilerde oynayan Ali Barkın canlandıracak. Haktanır ile Balıkesir'e gelen ve Alper Şentürk'le tanışan Barkın, "Böyle bir projede olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
34 yaşındaki yönetmen Mustafa Haktanır, filmde Güneş Sayın, Barış Hacıhan, Turgay Tanülkü, Serhat Özcan, Sinan Bengier, Gupse Özay, İlker Ayrık, Sadi Celil Cengiz, Uraz Kaygılaroğlu, Atamert Alkan, Burcu Cavrar, Yunus Emre Terzioğlu, Mert Aydın gibi bir çok tanınmış ve sürpriz ismin rol alacağını söyledi. Oyuncuların bir bölümünün şimdiden Balıkesir şivesiyle konuşmak için çalışmaya başladığını anlatan Haktanır, "Balıkesir'in Ege'den de Marmara'dan da bağımsız bir şivesi olduğu için zorlanıyoruz" dedi.
Filmin diğer önemli ayrıntılarından biri de Alper Şentürk dışında filmin yapım aşamasında çalışan engellilerin olması. Ayrıca Balıkesirli psikiyatrlar Dr. Umut Karasu ve Dr. Burcu Rahşan Erim filme danışmanlık yapacak.
'TEK İSTEĞİMİZ BİRAZ DAHA DESTEK'
Film için Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş gibi isimlerin tam desteğini aldıklarını söyleyen Haktanır, "Balıkesir'deki üç büyük firmadan destek sözü aldık. Türkiye çapında büyük holdinglerle görüşme halindeyiz. Kültür Bakanlığı'nın da bu projeye destek vereceğine inanıyoruz. Geldiğimiz noktada destek görüyoruz ama şehrin desteğine daha fazla ihtiyacımız var" diye konuştu.