Cafer ZENGİN/KAYSERİ, ()-EKONOMİ Bakanlığı’nın Türk Cumhuriyetleri Eğitimi kapsamında, 9 ülkeden gelen 29 kişilik heyet Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

Ekonomi Bakanlığı’nın Türk Cumhuriyetleri Eğitimi kapsamında, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Tataristan, Irak, Türkmenistan ve KKTC’den bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen heyet, Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar Daire Başkanı Avni Dağdeviren, akraba ülkeler arasındaki bu programın 7 yıldır yapıldığını belirterek, “Ekonomik Bakanlığı 7 yıldır kardeş ülkeler, Türk Cumhuriyetleri ve akraba ülkelerinde memur olan arkadaşları ülkemizde bir araya getiriyoruz. Amacımız Türkiye’nin kamu İdaresini tanıtmak. Bu kapsamda bu sene Kayseri’yi seçtik. Buradaki Sanayi, Ticaret Odalarına ve birazda kültürel ziyaretler gerçekleştireceğiz. Uygulama 7 yıldır başarılı bir şekilde devam ediyor” dedi. 

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de misafirlerine kentle ilgili ekonomik ve tarihi bilgi verdi. Düzgün, “Kardeş ülkelerin Ekonomi ve Maliye bürokrasisinde çalışan ve ülkelerinin kalkınması için gayret gösteren sizleri, Kayseri’de ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Ticaret ve ekonomi denince akla Kayseri gelir. Eğer Kayseri olmasaydı, bu gezi eksik kalırdı” diye konuştu. Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi geçmişi olduğunu ifade eden Vali Düzgün, Kültepe Kaniş Karum’un yanı sıra Ahilik Kültürü ile ilgili misafirlerine bilgi verdi.

CZ(OE/SSA) (FOTOĞRTAFLI)