Nedim KOVAN/AYBASTI (Ordu), () - ORDU'nun Aybastı İlçesi'nde 25 gündür kendisinden haber alınamayan Alzheimer hastası 3 çocuk annesi 85 yaşındaki Havva Çetinkaya'nın bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri tarafından yürütülen arama çalışmaları sona erdi. Oğlu 48 yaşındaki Kadir Çetinkaya ilçenin büyük bölümünde arama çalışması yapılmasına rağmen annesini bulamadıklarını ve hala haber alamadıklarını, umutlu bekleyişlerinin sürdüğü söyledi.
Ordu'nun Aybastı İlçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde yaşayan Havva Çetinkaya, 25 gün önce evinin önünden kayboldu. İl Jardarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, jandarma komandolar, AFAD, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri ile vatandaşların, iz takip köpekleriyle yaptığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Ekipler arama çalışmalarına son verirken, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın konuyla ilgili soruşturmasının sürdüğü ifade edildi. 
Kadir Çetinkaya, annesinin bulunması için oturdukları mahallenin çevresinde ve ilçenin büyük bölümünde arama çalışması yürütüldüğünü fakat hala bir sonuç alamadıklarını belirtti. Endişeli bekleyişin devam ettiğini ifade eden Kadir Çetinkaya, "Annem evin önündeyken kaybolmuştu. Kaybolduktan hemen sonra durumu jandarmaya bildirdik. Jandarma ve diğer ekipler geldi, her yeri aradı. Fakat izine rastlayamadık. Hayati durumundan artık endişe ediyoruz. Bir an önce iyi haberin gelmesini bekliyoruz. Umudumuz her geçen gün gittikçe azalıyor. Biz kendi imkanımızla arama çalışmasını sürdürüyoruz, jandarma da soruşturma yürütüyor" dedi.

NK(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)