İZMİR, () - KARŞIYAKA ile Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas takımları arasında 84 yıl önce henüz 3'üncü dakikada şiddetli yağış nedeniyle yarıda kalan dostluk maçı yarın tamamlanacak.
7 Aralık 1930'daki müsabakanın oynandığı tarihi Fafalion Stadı'nda, kaldığı yerden başlayacak nostaljik randevu saat 17.00'de start alacak. A Takım oyuncuları sezon sonunda dağıldığı için sahaya A2 Takımı ile çıkacak Karşıyaka'nın başında teknik direktör Yusuf Şimşek olacak. Kulüp Başkanı Fatih Diniz, yöneticiler ve camianın önemli isimlerinin yanı sıra çok sayıda taraftar karşılaşmayı izlemek için feribotlarla Sakız Adası'na gidecek. Yeşil- kırmızılı kafile, 84 yıl önce olduğu gibi yine Türk ve Yunan bayraklarıyla karşılanacak.
KARŞILAŞMANIN ARDINDAN KONSER
Karşıyakalıları saat 14.00'ten itibaren otobüslerle Fafalion Stadı'na taşıyacak Lailapaslı yöneticiler, özel olarak bastırılan 3 bin 500 bileti 5 TL ya da 3 Euro'dan satışa çıkardı. İki takımın da 84 yıl önce giyilenlere benzer formalarla sahaya çıkacakları karşılaşmanın ardından, saat 21.30'da Türk sanatçı Dilek Koç ile Yunan sanatçı Gerasimos Andreatos dostluk konseri verecek. Karşıyaka kafilesi pazar gününü de adada geçirdikten sonra İzmir'e dönecek.
Lailapas takımı ve taraftarlarını önümüzdeki sezon İzmir'de ağırlayacaklarını söyleyen Karşıyaka Kulübü Başkanı Fatih Diniz, "Dedelerimizin 84 yıl önce başlattığı maçı tamamlamak ve komşumuzla dostluk köprüsü oluşturmak çok güzel. Bu tarihi randevu, Ege'nin iki yakası arasındaki kardeşliği pekiştirecek" dedi.

EK(YC/ESM) (FOTOĞRAFLI)