İstanbul Etiler’de bir spor kulübünün genel kaptanı olan G.K.’nın “çocuklara cinsel istismarda bulunmak” suçundan 811,5 yıla kadar hapsi istendi.
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık G.K., çocuklarla cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen tutuksuz sanık A.Ç.Ç, mağdur çocuklar ve aileleri ile avukatlar hazır bulundu. Duruşmada çocukların ifadeleri alınırken savcılık G.K. hakkında "müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından 811 yıl 6 aya kadar hapsini istedi. G.K.’nin suç ortaklarından olduğu öne sürülen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi A.Ç.Ç. hakkında da “şüpheli ile işbirliği ve dayanışma içinde davrandığı gerekçesiyle "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 100 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi.
Duruşmada ilk defa ifadesi alınan mağdur çocuklardan D.K. taciz edildiğini savunarak, “G.K. bana telefonla ‘Gel seni kıza götüreceğim’ dedi. Ben de gittim. Bana yaklaşarak tacizde bulundu. G.K.’nin başka çocuklara da cinsel saldırıda bulunduğunu biliyorum” dedi.
G.K.’nin çocuklar ile beraber olmaları için temin ettiği iddia edilen 21 yaşındaki A.Ç.Ç. kendisine sürekli şantaj yaptığını ve kendisinin de mağdur olduğunu öne sürdü. G.K. ile yüz yüze görüşmek üzere Etiler’deki spor kulübüne gittiğini ve G.K.’nin orada kendisine ait görüntüleri alacağını söylediğini ancak G.K.’nin kendisiyle cinsel ilişkiye girmeyi şart koştuğunu belirtti.
Mağdurlardan D.K. ifadesinde G.K.’nin kendisine şantaj yaptığını iddia ederek, “2011 yılının sonlarında bir gün sanık beni kulübe çağırdı. Bana telefonla ‘Gel seni kıza götüreceğim’ dedi. Ben de gittim. G.K. bulunduğumuz odaya girdi. Bana arkadan yaklaşarak taciz etti. G.K.’nin başka çocuklara da cinsel saldırıda bulunduğunu biliyorum, bize videolarını gösteriyordu. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.
Mağdur O.B.S. , G.K.’nin kendisine istemediği halde para verdiğini ifade ederek, “2011 yılında hocanın beni çağırması sonucu kulübe gittim. İlk önce hiç istemeden bana para veriyordu. En son beni aradığında evinde bir kız olduğunu, onunla birlikte olmamı sağlayabileceğini söyledi. Bana saldırıda bulunmaya ve beni taciz etmeye başladı. Başka bir şey yapmasına ben izin vermedim. Sonra oradan ayrıldım” dedi.

“CİNSEL İÇERİKLİ GÖRÜNTÜ İZLETİYORDU”
G.K.’nin kendilerine cinsel içerikli görüntüler izlettiğini öne süren mağdur B.D. “Sanığın bana karşı hiçbir cinsel eylemi olmamıştır. Ancak antrenman için kulübe gittiğim günlerden birinde arkadaşım O.Y. ile hocanın odasında olduğumuz esnada, hoca bana ve arkadaşıma internetten erotik görüntüler izletti” şeklinde konuştu.

“BENİM YETİŞTİRDİĞİM FUTBOLCULAR YILDIZ OLMUŞLARDIR”
Tutuklu sanık GK. hakkındaki suçlamaları reddederek kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. G.K. savunmasında, “Ben suç tarihinde kimlerle görüşmüşüm, mağdurlarla yazışmalarım neler bunların incelenmesini istiyorum. 14 aydır tutukluyum. Yetiştirdiğim futbolcular Türk futbolunun yıldızları olmuşlardır. Mağdurlardan bir kaçı benden kız bulmamı istiyorlardı. Ben de sanıklardan A.Ç.Ç ile bir mağduru tanıştırdım. Birbirlerini sevdiler. Mağdurlardan E.T. ile Y.T. kendi aralarında bir ilişki yaşıyorlardı. Benim bu konuda hiçbir katkım olmadı. Yalan ifadelerin temelinde bu kulübün yönetimini benden alıp ele geçirmek vardır. Amaç o kulübü içki ve kadın pazarlama kulübü haine getirmektir” ifadelerine yer verdi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
(İHA)