Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'de açık liseye devam eden 22 yaşındaki Erdoğan K. babası 51 yaşındaki Fatih Keşani'yi av tüfeğiyle öldürdükten sonra polise teslim oldu.
Olay, Karşıyaka İlçesi 1762/1 Sokak Numara 10'daki Arpağ Apartmanı'nda bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İşsiz ve açık lise öğrencisi olan Erdoğan K., sabah saatlerinde evden çıkıp Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) gitti. Burada iş başvurusu için form dolduran Erdoğan K., eve döndüğünde babası Tariş'ten emekli olan babası Fatih Keşani ile konuştu. Babasına, Karşıyaka'daki 8 metrekarelik dükkan ile kendi üzerine olan Menemen Doğaköy'deki arsayı takas yapmayı teklif eden Erdoğan K., teklifi kabul edilmeyince öfkelendi.
Annesi Özlem'in sakinleştirme çabalarına karşın babasıyla kavgaya eden Erdoğan K., kendisine ait ruhsatlı olan av tüfeğini odasından alıp babası Fatih Keşani'ye doğrulttu ve annesinin engellemeye çalışmasına rağmen tetiğe bastı. İki el ateş eden Erdoğan K., babasını sol koluyla göğsünden vurduktan sonra tüfeği evde bırakıp polis merkezine giderek teslim oldu.
Silah sesini ve Özlem K.'nın çığlıklarını duyarak eve gelen komşuları gördükleri manzara karşısında hemen 112 Acil Servis'i arayıp ihbarda bulundu. Gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fatih Keşani doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.
ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ
Gözaltına alınan ve çevresinde sinirli bir kişi olarak tanınan Erdoğan K.'nın polisteki ilk ifadesinde, babasının sürekli kendisini aşağılayıp şiddet uyguladığını, tarlayla dükkanı takas etmek istediğinde ise aralarında tartışma çıktığını ve öfkeye kapılıp babasını vurduğunu söylediği öğrenildi.
Bu arada çevresinde sevilen bir kişi olan Fatih Keşani'nin ölüm haberini alan komşuları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Keşani'nin cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI