TOKAT'ta evliliklerini farklı kılmak isteyen genç çift, Yeşilırmak üzerindeki trafiğe kapalı 764 yıllık Hıdırlık Köprüsü'nde nikah kıydırıp yakınları ile doyasıya eğlendi.
Kentte özel bir işletmede çalışan 28 yaşındaki Oğuz Koçyiğit ve 25 yaşındaki tarih öğretmeni Hasret Hasbaş, nikahlarını farklı bir mekanda yapmak istedi. Bunun üzerine arayışlara başlayan genç çifte, Selçuklular dönemine ait olan ve geçen yıl trafiğe kapatılan Hıdırlık Köprüsü önerildi. Bu teklife olumlu bakan çift, ilgili yerlerle görüştükten sonra düğün günü gelin aracıyla buraya geldi. Belediye nikah memuru tarafından köprünün ortasına kurulan masada nikahları kıyılan çift, yakınlarının alkışları ve davul zurna eşliğinde bir süre eğlendi.
"BUGÜNE KADAR YAPILMAMIŞ"
Damat Oğuz Koçyiğit, Hıdırlık Köprüsü üzerinde nikah kıyılma fikrinin bir arkadaşından çıktığını söyleyerek, şöyle dedi:
"Bugüne kadar yapılmamış bir şey olduğu için istedik. Çünkü biz böyle fikirlere çok açığız. Olmamışın olması, böyle şeyler yapmayı seviyoruz. Nişanımdan bugüne kadarda bir çok şeyi farklı yapmaya çalıştık, bütçemizin yettiği kadar. Bu da onlardan bir tanesi. Bu köprüden önceden araç geçiyordu. Şimdi trafiğe kapandı, bizde bunu değerlendirelim istedik." 
Gelin Hasret Hasbaş nikah törenlerini farklı bir alanda gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduğu ifaede etti. Çift buradaki törenin ardından düğünün yapılacağı salona gitti.

FOTĞRAFLI