Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN (Elazığ), () - ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Korudibi Köyü Deliklitaş Mezrası'nda yaşayan 74 yaşındaki Adile Kurum ve zihinsel engelli 40 yaşındaki oğlu Mehmet Kurum'a, İlçe Kaymakamı Kemal Atasoy sahip çıktı. Gaz lambası ile aydınlatılan evde, Sosyal Yardımlaşma Vakfınca, elektrik enerjisi üreten güneş enerjili sistem kuruldu. Bir televizyon ve buzdolabı hediye edilen yaşlı kadın ve oğlunun yaşadığı ev de tamir edildi.
Karakoçan'ın Korudibi Köyü Deliklitaş Mezrası'nı ziyarete giden Kaymakam Kemal Atasoy, yol kenarında görüp farkettiği Adile Kurum ve zihinsel oğlu Mehmet Kurum ile bir süre sohbet etti. Adile Kurum'un sık sık kusması üzerine hasta olduğunu anlayan Kaymakam Atasoy, hasta anne ve oğlunu beraberinde Karakoçan'a getirdi. Anne ve oğlunun hastanede tedavi olmasını sağlayan Atasoy, onların 2 ay boyunca da öğretmenevinde misafir kalmalarına yardımcı oldu. Öğretmenevinde kaldıkları süre içerisinde evleri de onarılarak, yeni ev eşyaları alındı. Kaymakam Atasoy, yaşlı kadın ve oğluna bir televizyon ile bir buzdolabı hediye etti.
Yeni ev eşyalarıyla birlikte onarılan evlerine dönen Adile Kurum, Kaymakam Atasoy'a teşekkür etti. İlk kez izlediği televizyonu ve bir buzdolabına sahip olduğunu belirten Kurum, "Televizyonu ilk izlediğimde pek sevmemiştim. Keşke televizyon yerine bir buzdolabı daha alsaydı diye düşünüyordum. Çünkü insanlar birbirini öldürüyordu ben buna üzülüyordum, ağlıyordum. Gerçek olmadığını öğrenince şimdi haberleri izliyorum. Biz hastanede tedavi görürken, evimizi tamir edenler tavuklarımıza bakmış sağolsunlar. Bana ve oğluma sahip çıkan kaymakam ve sosyal yardımlaşma vakfına çok teşekkür ederim. Her zaman bize gıda maddesi gönderiyorlar, bize bakıyorlar" dedi.

NŞ(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)