ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde yaşayan 73 yaşındaki Hasan Öz, asker kaçağı olduğu gerekçesiyle polis tarafından aranıyor.  Askerliğini 1961 yılında yaptığını belirten Öz, Polatlı Askerlik Şubesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Polatlı'da 1990'lı yıllarda Polatlı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yapan ve politikayla da uğraşan Hasan Öz, geçen ay tatil için Antalya'da, otel kayıtlarını inceleyen polis tarafından lobiye çağrıldı. Görevlilerin haber vermesi üzerine otelin lobisine inen Hasan Öz karşısında polisleri görünce, aynı şekilde polislerin de kendisini görünce şaşırdıklarını söyledi. Polislerin, asker kaçağı olarak arandığını söylemeleri üzerine şok yaşadığını belirten Hasan Öz şunları anlattı:
"Polisler, 'Biz sizi 20- 25 yaşlarında tahmin ediyorduk, kayıtlarda asker kaçağı olarak görünüyorsunuz' deyince şok oldum. Askere 1961 yılında Erzurum'daki 202'nci Piyade Alayı'nda gittiğimi, 1963 yılında İzmir Narlıdere'de vatani görevimi tamamlayarak terhis olduğumu söyledim. İlgili evraklarla bağlı olduğum şubeye gitmem istendi."
Başına gelenlerin ardından oğlu ile birlikte günlerdir askerlik şubesi ve Asker Alma Daire Başkanlığı'nın kapısını çalan Öz terhis belgesi, askerlik fotoğraflarını sunduğunu söyledi.
ŞUBEYİ SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ
Hasan Öz, Polatlı Askerlik Şubesi hakkında Polatlı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulundu. Askerlik yaptığını yargı yoluyla kanıtlayacağını söyleyen Öz, "Başvurmadığım yer kalmadı. Askerlik yaptığımı belgelerimle, fotoğraflarla ortaya koyuyorum. Hepsi de 'haklısın' diyor, ama dışarıda polis beni 'asker kaçağı' diye arıyor. Derdimi kimseye anlatamadım. Ben de çareyi, savcılığa suç duyurusunda bulunmakta buldum" dedi.