TOKAT'ta 72 yaşındaki Muharrem Yıldız, 2 çocuğunun sürücü belgesi almasına heveslenerek sürücü kursuna yazıldı. Yazılı sınavda başarılı olan Yıldız, önümüzdeki hafta yapılacak direksiyon sınavına hazırlanıyor.
Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Karaoluk köyünde çiftçilik yapan 3 çocuk babası Muharrem Yıldız’ın oğlu 48 yaşındaki Özcan ve kızı 40 yaşındaki Nahide Yıldız geçen yıl sürücü belgesi aldı. Çocuklarının sürücü belgesi almasıyla heveslenen 72 yaşındaki Muharrem Yıldız, kendisi de kursa katılmaya karar verdi. Kentteki özel bir sürücü kursuna yazılan Yıldız, 'B' sınıfı sürücü belgesi almak için 24 Ağustos'ta yapılan yazılı sınavda başarılı olarak direksiyon sınavına katılmaya hak kazandı. Direksiyon çalışmalarını sürdüren Yıldız, "Oğlum ve kızımın kendilerine ait araçları var. Onlar ehliyet alınca ben de almaya karar verdim. Şu anda çalışmalar iyi gidiyor. Kendimizi geliştirdik. Direksiyon sınavında da başarılı olacağım" dedi.
"EN YAŞLI SÜRÜCÜ ADAYI"
Direksiyon eğitmeni Hakan Uludağ, Yıldız'ın kendilerine müracaat ettiğini belirterek, "Yeni sistemle sınava girecek. Geldiğinde araç kullanmayı bilmiyordu. Muharrem amca bayağı bir performans göstererek araç kullanmayı öğrendi. Bizde kaç yaşında olursa olsun iyi bir eğitim vermeye çalışıyoruz. Ben 12 yıldır bu işi yapıyorum. Şu ana kadar en yaşlı adayımız 72 yaşındaki Muharrem amca oldu'' dedi.