Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 5 çocuk ve 11 torun sahibi 70 yaşındaki Mahire Kule, tarihi evleriyle meşhur Tophane Mahallesi'ne 'Mahallemize kadın eli değecek' sloganıyla muhtar adayı oldu.
Tarihi Alanya Kalesi'nin yer aldığı yarım adanın yamacındaki 250 nüfuslu Tophane Mahallesi'nde oturan ev hanımı Mahire Kule, mahallenin sorunlarını çözmek ve kadınlara yönelik projeleri hayata geçirmek için muhtar adayı oldu. Balıkçı eşi 81 yaşındaki Rıfat Kule'nin desteğiyle aday olan Mahire Kule, 198 seçmeni olan mahalledeki komşularını ziyaret ederek oy istiyor. Seçmenlere projelerini anlatan muhtar adayının ziyaretlerine, akrabaları da katılarak destek veriyor.
MAHALLEYE KADIN ELİ DEĞECEK
Mahallenin 5 muhtar adayından biri olduğunu belirten Mahire Kule, kadınların yerel yönetimlerde söz sahibi olması için yapılan çalışmalardan etkilendiğini ve doğup büyüdüğü mahalleye muhtar adayı olmaya karar verdiğini söyledi. Yapılması gereken çok iş olduğunu dile getiren Mahire Kule, şöyle dedi:
"Mahallemizin simgesi olan tarihi Tersane ve Kızılkule'de bekçiler var ancak mahallemizde hiçbir güvencemiz yok. Aydınlatma yetersiz olduğu için geceleri sokaklarda yaşlılarımız güvenle yürüyemiyor. Seçilirsem, bu sorunları çözeceğime inanıyorum. Mahallemize kadın eli değecek."
TARİHİ EVLER RESTORE EDİLECEK
Turistlerin gözbebeği olan Tophane Mahallesi'nde geçmiş yıllarda şenlikler yapıldığını hatırlatan Mahire Kule, "Alanya Kalesi Çevre Derneği'nin düzenlediği bu şenlikleri Alanya halkı dört gözle beklerdi. Muhtar seçilirsem bu şenlikleri tekrar düzenlemek istiyorum" dedi.
'KADINLARDAN OY İSTİYORUM'
Mahallede ekmek alabilecekleri bakkal dahi olmadığını dile getiren Kule, yaşlılar için ekmek satış yeri yaptıracağını, eski evlerin restorasyonu ve betonarme binaların yenilenmesi için çalışmalar yapacağını, kadınların el işi yapıp sergileyebileceği alanlar oluşturacağını söyledi. Mahire Kule, projelerini gerçekleştirmek için mahalle sakinlerinden özellikle de kadınlardan oy istediğini kaydetti.
EŞİ İÇİN KOMŞULARINDAN OY İSTİYOR
Eşiyle birlikte mahalle sakinlerini ziyaret eden Rıfat Kule ise "Eşim muhtar adayı olmak istedi ve karşı çıkmama rağmen beni ikna etti. Hanımım mahallemizin sorunlarını çözerek kadınlarımız için çalışmalar yapacak. Komşularımızın desteğiyle başaracağına inanıyorum" dedi.

TE(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)