CAFER Sadık Abalıoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve merkezi Denizli’de olan Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV), 2013 yılında 1 ton 670 kilogram atık pili toplayıp 7 milyon metreküp toprağı zehirlenmekten kurtardı.
DOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, doğaya terkedilen atık pil ve bataryaların içerdikleri ağır metallerle çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi. Kirliliğin toprağa, yeraltı ve yerüstü sularına karışıp beslenme zinciri yoluyla canlı bünyesine geçtiğine dikkati çeken Abalıoğlu, "Bu nedenle kullanılmış piller ve bataryalar ayrı toplanarak özel koşullarda bertaraf ediyoruz" dedi.
İsmet Abalıoğlu, 1999 yılından bu yana atık pil ile elektronik atık topladıklarına dikkati çekti. Abalıoğlu, "Denizli dışından da atık piller kargo yoluyla vakfımıza gönderiliyor. Kargo giderlerini de kendimiz karşılıyoruz. 2013 yılında 1 ton 670 kilogram atık pil topladık ve 7 milyon metreküp toprağın kirlenmesini engelledik. Ayrıca, 280 kilogram bataryayı da geri kazandırmak için yetkilendirilmiş kuruluşlara teslim ettik. Elektronik cihaz ve beyaz eşyaların kullanım alanları hızla genişlerken, teknoloji her gün yeni ürün ve modeller geliştiriyor. Üretim ve tüketimdeki artışa paralel olarak bu tür cihazlara ve eşyalara ait atık miktarı da hızla artıyor. Çevremizde elektronik atık çöplükleri oluşuyor. Geçen yıl 4 ton 760 kilogram da elektronik atık topladık. Temiz çevre adına verdiğimiz mücadeleye destek olan kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.