Yaprak KOÇER/ SAMSUN, () - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından Sahil Yolu Projesi kapsamında Bandırma Plajı ile Yörükler Beldesi arasındaki 17 kilometrelik sahil kesiminde başlatılan çalışmalara tepki gösteren 7 kişi, Cumhuriyet Meydanı'na plaj havlularını serip üzerinde oturdu. Projeyi protesto eden grubu, çevrede toplanan 30 kişi de onları şaşkınlıkla izledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Sahil Yolu Projesi kapsamında Bandırma Plajı ile Yörükler Beldesi arasında kalan 17 kilometrelik sahil kesiminde çalışma başlatıldı. Bazı bölgelerde dolu çalışmaları da yapılırken proje ile ilgili nazım imar ve uygulama imar planı değişiklikleri Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında bugün görüşüldü. Bu nedenle sosyal medya üzerinde 'Sahilime dokunma platformu' adıyla oluşturulan grubun üyesi 7 kişi, protesto için meclis toplantısının gerçekleştirildiği binanın karşısında eylem yaptı.
Sahil Yolu Projesi ile sahilin iş makineleriyle katledildiğini iddia eden 1’i erkek 7 kişi, yanlarında getirdikleri plaj havlularını Samsun’un en işlek yerlerinden Cumhuriyet Meydanı'na serdi. Havluların üzerine oturup sahilde yapılan çalışmaları gösteren fotoğrafları taşıdı. Vatandaşlardan da destek istedi. Eylem sırasında çevredeki vatandaşlar grup yanına gelerek meraklı gözlerle fotoğrafları inceledi. Bazı vatandaşlar ise eylemcilere soru sorarak ne yaptıklarını öğrenmeye çalıştı. 7 kişinin yaptığı protesto eylemini yaklaşık 30 kişi izledi.
Grup adına basın açıklaması yapan Melike Özman, sahilde yapılan katliamın kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Sahil bandının dışından kamulaştırma yapılarak da bu yol yapılabilirdi. Sahile ulaşmak için mevcut yollar yeterli, böyle bir projeye ihtiyaç yok. Denizin doldurulması, sahilin doldurulması halkın denize ulaşma, sahile kavuşma hakkına engel olunması kabul edilemez. Çalışma yapılan yerlerde bir tek kum tanesi kalmadı. Bütün sahil kayalarla kapatıldı. Güneşlenecek bir yer kalmadı. Bizde bundan sonra plaj havlularımızı alıp Cumhuriyet Meydanı’nda güneşleneceğiz" diye konuştu. Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.
Sahil Yolu Projesi’yle ilgili nazım imar ve uygulama imar planı değişiklikleri ise Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

YK(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)