Emrullah KARAKAŞ / DERİK(Mardin), () - İZMİR'de yaşayan Mardin'in Derik İlçesi doğumlu 7 çocuk 13 torun sahibi 63 yaşındaki Kamile Öztemel, yazdığı 'Aşkın bağ bozumu' memleketinde kitabını basına tanıttı. 16 yaşında görücü usulyle evlendirildiğini belirten Öztemel, kız olduğu için okutulmamanın acısını yaşadığını söyledi.
Memur babasının tayini nedeniyle gittikleri Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde ilkokulu okuduğunu  belirten Öztemel, 5'nci sınıfı bitirdikten sonra çevre baskısı, örf, adet ve tabular yüzünden okula gönderilmediğini, 16 yaşına geldiğinde ise görücü usulü ile evlendirilğini kaydetti. 
Evlendikten sonra da tüm olumsuzluklara rağmen, gizli gizli bulduğu kitapları, gazete, dergi ve mecmuaları okuyarak kendini geliştirmeye çalıştığını vurgulayan Öztemel şunları anlattı
Okumayı çok sevdiğimden ne gördüysem gazete, kitap ne olursa olsun hepsini okuyordum. Eşimin vefatından sonra, 7 çocuğum da evlenerek yuvayı terketti. Tek başıma kalınca yanlızlıktan çok etkilendim. Bu arada, çocukken büyüklerimden dinlediğim bir hikayeyi anımsadım ve bunu kipat olarak yazmaya karar verdim. Direk İlçesi'ne bağlı bir köyde, 1900'lü yılların başında yaşanan olaylarda, dengbejlerin anlatımlarında 2 genç arasında geçen bir aşk hikayesini yazdım. Senelerce kendi kendime yazdıklarımı ajandama tam 365 gün boyunca yazdım. Çocuklarım ajandamı görünce şaşırdılar ve 'Anne bunu bastıracağız' deyince de çok sevindim. 63 yaşıma bastığım gün kitabımı tamamladım. Küçüklüğümde Yaşar Kemal'i çok okudum. Çocuklarım ilkokula gittiklerinde okumayı onlara aşılamak için onlardan kitap istiyor ve okuyordum. 1980 yıllarında gezici kütüphane araçları geldiği zaman, çocuklarım oradan kitaplar alırdı. Çocuk kitapları; Kemalettin Tuğcu'yu çocuklarıma örnek olmak için çok okudum. Elif Şafak, Mehmet Uzun, Hasan Eken, Mezopotamya hikayelerini okudum. Yeni genç nesillere tavsiyem kitap okusunlar, kitap okumak bambaşka bir ayrıcalıktır. Okuduğun kitabı yaşıyorsun, bir film seyretmek gibi değil."