Mustafa BAĞDİKEN/İZMİT (Kocaeli), () - İŞADAMI ve koleksiyoner Ahmet Şahin’in Sapanca Kurtköy'de göl kenarındaki 'Doğapark’ adlı botanik ve hayvanat bahçesinde 6 yıl önce başlattığı ve bugün dünyanın sayılı sanat etkinlikleri arasına girmeyi başaran Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi, dünyanın çeşitli ülkelerinden 120 sanatçının katılımıyla 1 Haziran'da başlıyor.
Bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilecek olan Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'ne, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından yapılan başvurular arasından seçilen 120 ressam, heykeltıraş ve  mozaik sanatçısı katılacak. Bölgenin turizm üssü haline gelen Sapanca İlçesi ile birlikte Türkiye'nin de uluslararası sanat markası haline gelen Portokal Çiçeği Sanat Kolonisi, Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Bu süre içinde sanatçıların doğal ortamda yapacakları eserler daha sonra her yıl olduğu gibi Ankara'da Portakal Çiçeği Recidance ile İstanbul'daki bazı sanat galerilerinde de sergilenecek.
İçinde ceylanlar, pony atlar, lama, yaban koyunları, minyatür keçi gibi hayvanların yanı sıra flamingo, turna, tavus kuşları, yaban kazları gibi onlarca tür kanatlı hayvanın da barındığı 'Doğapark' adlı botanik bahçesinde gerçekleştecek Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, 120 sanatçı ile en büyük katılımlı sanat kolonisi unvanını da eline geçirmiş olacak.  İşadamı Ahmet Şahin, 6 yıl önce koloniyi yerli ve yabancı 20 sanatçı ile başlattıklarını, ancak ilginin her yıl arttığını belirterek şunları söyledi:
"Bu koloniyi 20 sanatçı ile başlatırken bu kadar büyüyeceğini ve ilgi göreceğini başlarda beklemiyorduk. Ancak ikinci yıldan itibaren dünyanın birçok ülkesinden inanılmaz yoğun talepler gelmeye başladı. Şu anda Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, dünya'nın en çok konuşulan sanat kolonilerinden biri.  Biz  katılımcı sanatçıları belirlemek amacıyla seçici kurul oluşturduk. Bu yılki koloniye katılmak için bine yakın başvuru oldu. Seçici kurulumuz 120 sanatçıya davet gönderebildi. Koloniye katılan sanatçılar buradaki doğal ortamda birlikte çalışıyor, sanat ve kültürlerini paylaşıyorlar. Çok güzel uluslararası dostluklar kuruluyor. Katılımcıların tüm konaklama ve yol masraflarını da biz karşılıyoruz."

MB(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)