Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, kaporta ustası 55 yaşındaki İsmail Yıldız, hurda olarak 8 bin 500 liraya aldığı 65 yıllık itfaiye aracına 50 bin harcayarak orijinal hale getirdi.
İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde 1950 yılında kullanılmaya başlayan Magirus marka itfaiye aracı, ömrünü tamamlayınca hurdaya ayrıldı ve geçen yıl ihaleye çıkarıldı. İtfaiye aracını 8 bin 500 liraya satın alan İnegöllü kaportacı İsmail Yıldız, hurda vaziyetteki aracı toplayıp ilk günkü haline getirdi.
Bu zamana kadar birçok aracı hurda alıp çalışır duruma getirdiğini ifade eden İsmail Yıldız, aracın lastiğinden 18 metrelik merdivenine kadar her şeyin orijinal olduğunu söyledi.
PARÇALARI ALMANYA VE ANKARA’DAN TEMİN GELDİ
Araç için yaklaşık 50 bin lira harcadığını belirten Yıldız, “İşçiliğini kendimiz yaptık. Bu araçlardan piyasada olmadığı için parçalarını dışarıdan temin ettik. Bir kısmını Almanya’dan getirdik, oradaki klasik araçlarla ilgilenen arkadaşlarımız vasıtasıyla. Bir kısmını da Ankara’dan hurdacılardan aldık” diye konuştu.
Aracı, 9 kişilik profesyonel ekiple yenilediklerini belirten İsmail Yıldız, hayallerinin ise topladıkları bu gibi araçlarla müze açmak olduğunu söyledi.

SA(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)