ÇANAKKALE'de Lapseki Belediyesi 60 yıldır kullanılan içme suyu borularını yeniledi. İçi çamur ve tortuyla kaplanan eski borular ilçe merkezinde sergilendi.
Lapseki Belediyesinin alt yapı çalışmaları projesi kapsamında, 60 yıldır kullanılan pik içme suyu boruları değiştirildi. Yeraltından çıkan içme suyu borularının çamur ve tortuyla kaplandığı ve tıkanma noktasına geldiğini görenler şaşırdı. Bir çok kişi, “Yıllarca bu borulardan akan suları mı içmişiz?” diyerek şaşkınlığını ifade etti.
Lapseki Belediye Başkanı MHP'li Gani Mehmet Ekim, değiştirdikleri içme suyu borularının 60 yıl önce döşendiğini öğrendiklerini söyledi. Suyun sarı ve bulanık aktığını tespit ettikten sonra hemen çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Ekim, “Ekonomik ömrünü tamamladığı anlaşılan boruları kendi öz kaynaklarımızla değiştirdik. İlçemizin eski yerleşim yeri olan Cumhuriyet ve Gazi Süleyman Paşa mahallelerinde toplam 7 bin 700 metre olan eski boruların değişimi sırasında vatandaşlarımız çamur ve toza maruz kaldılar. Fakat çıkan eski boruların halini ve çeşmelerinden akan temiz suyu gördüklerinde iyi bir iş yaptığımızı söyleyerek teşekkür ettiler” dedi.
Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, yeni döşenen su borularının özellikle depreme ve afetlere dayanıklı, hijyenik ürünler olduğunu da söyledi.