OSMANİYE'de avukat Selahattin Arpacı, 44 yıl önce vefat eden babası Ali Arpacı'dan miras kalan 60 yıllık 2 katlı ahşap evi, tadilatını yaptırıp, eğitim yuvasına dönüştürdü.
Avukat Selahattin Arpacı, Enver-ul Hamit Camisi'nde 42 yıl müezzinlik yapan ve trafik kazasında yaşamını yitiren babası Ali Arpacı'nın 7 Ocak Mahallesi'ndeki ahşap evini 8 aylık süreçte onardı. Bu çalışmalar devam ederken 'Arpacı Ali Güzel Ahlaklı ve Milli Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Babasının adını ölümsüzleştirmek isteyen Selahattin Arpacı, işlemleri tamamladıktan sonra da 2 katlı ahşap evi, eğitim ve kültür faaliyetleri için tahsis etti.
Selahattin Arpacı, "Binamızın alt katının bir bölümü çok amaçlı olarak kullanılıyor. Salonumuzda her gün bir eğitim faaliyeti oluyor. Kadınlara ve kız öğrencilere din dersi, matematik etüt çalışması, ney kursu, bağlama kursu, ocak başı sohbeti, Osmanlıca Türkçesi kursu ve kütüphanemizde de kitap okuma etkinliğimiz oluyor. Güzel ahlaklı insanların yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.
Arpacı ayrıca keman, resim kursu ve kimya etüt çalışması için de kayıt başvurularını almaya başladıklarını belirtti.