ÇORUM merkeze bağlı Yakuparpa Köyü’nde hayvanları otlatırken kaybolan 19 yaşındaki Mahsun Gözübüyük'ten dünden beri haber alınamıyor.
Çorum'un merkeze bağlı Yakuparpa Köyü'nde dün hayvanlarını otlatmaya çıkan  Mahsun Gözübüyük kayboldu. Ailesi, Gözübüyük'ün eve dönmemesi üzerine jandarmaya kayıp başvurusu yaptı. Jandarma, AKUT ve köylüler genç çobanı bulabilmek için seferber oldu. 3 tim halinde 60 asker ve Çorum ve Samsun’dan gelen 17 kişilik AKUT ekibi, üç köpekle birlikte genci aramak için araziye çıktı. Arama çalışmaları sırasında kayıp çobanın bir ağaca asılı montu bulundu. Bu bölgede arama çalışmalarını genişleten ekipler, günün ilerleyen saatlerine kadar herhangi bir sonuca ulaşamadı.
AİLESİNDE TEDİRGİNLİK
Dün akşam köyde yoğun sis olması, yağan yağmurla birlikte havanın da soğuması kayıp çobanın ailesinde büyük tedirginliğe yol açtı. Telefonla ulaşılamayan Mahsun Gözübüyük'ün annesi Aynur Gözübüyük oğlundan gelecek seviöndirici haberi beklerken, 5 çocuk babası Hüseyin Gözübüyük de ekiplerle birlikte oğlunu arama çalışmalarına katıldı. Anne Gözübüyük, "Oğlum yaylaya çıktı ve bir daha dönmedi. İrtibatımız kesildi, jandarma onu arıyor" dedi.
DOMUZ VE KURT ENDİŞESİ
Arama çalışmalarına katılan Yakuparpa Köyü sakinleri de köylerinde ilk kez böyle bir olayla karşılaşıldığını belirterek çobanın kaybolduğu yayla bölgesinde domuz ve kurt  sürüleri bulunduğuna dikkat çekti.