İZMİR’in Ödemiş ilçesinde 6 ülkeden gelen 21 öğrenci, 2 eğitmen eşliğinde 8 gün süreyle 'Genç işsizlik Work youth work' adlı proje için ter dökmeye başladı. Kültür alışverişinde bulunan gençler, kendi ülkelerinin yemek ve içeceklerini tanıtırken, ülkelerine özgü oyunları sergileyecek.
Merkezi, Ödemiş’in Kurucuova Köyü’nde bulunan 'Ceipes Türkiye' (Eğitim ve Kalkınmanın Yaygınlaştırılması için Uluslararası Merkez Derneği), bu yıl da yabancı öğrencileri ağırlamaya başladı. 1 hafta süresince Helvacı Otel’de konuk edilen yabancı öğrenciler, 3 Aralık’ta Ödemiş’ten ayrılacak. Ödemiş Belediyesi Nikah ve Kongre Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, Efes ve Meryemana’yı ziyaret etti.
DIŞLANMAYA KARŞI MÜCADELE
Ermenistan, Moldovya, Macaristan, Ukrayna, Sırbistan ve İtalya’dan gelen gençler 'Genç İşsizlik Projesi' ile ülkelerindeki işsizlik ve kendi deneyimleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuyor. Ceipes Türkiye Başkanı Tahsin Kırkar, farklı ülkelerin buluştuğu projenin diyalog, iletişim ve öğrenmeye dayalı metotla sürdürüldüğünü belirtti. Kırkar, şöyle dedi:
"Katılımcılar kendi deneyimlerini ortaya koyarak aktif dinleme, düşünme ve işbirliği içinde çalışmalarına devam ediyor. Bu eğitim, Avrupa'daki gençlerin işsizlikle birlikte gelen dışlanma ve yoksulluğun oluşturduğu büyük riskten daha fazla etkilendiği göz önüne alınarak geliştirildi."
Genç istihdamını desteklemenin önemini vurgulayan Tahsin Kırkar, genç çalışanların kapasitesini artırmak ve gençlerin sosyal haklara erişimini artırmak için çalıştıklarını söyleyerek yoksullukla birlikte gelen dışlanmaya karşı mücadele etmenin amaçlandığını kaydetti.