BURSA'nın Orhangazi ilçesine 6 çocuğu ile birlikte gelen ve zor durumda kalan Suriyeli aileye hayırseverler sahip çıktı.
Eşi ve 6 çocuğu ile birlikte Orhangazi'ye gelen Suriyeli Muhammad Alhamo Alchıkho'ya Örnekköylü hayırseverler destek verdi. Suriyeli aileye ev açılıp, yiyecek ve gıda yardımı yapıldı. Köy Muhtarı aileye yardım edilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etti.
Köy Muhtarı Selahattin Özbay, Orhangazi'de minibüsçülük yapan Mustafa Kofoğlu'nun Suriyeli aileyle terminalde karşılaştığını belirterek "Mustafa Kofoğlu muhtaç durumdaki aileyi Örnekköy'e götürmüş. Burada kendilerine ait eve aileyi yerleştirmiş. Örnekköy'lüler de Suriyeli aileye yardım toplamışlar"dedi.
Örnekköy Muhtarı Selahattin Özbay Suriyeli Muhammad Alhamo Alchıkho, eşi ve 6 çocuğunun resmi işlemleri için Orhangazi Jandarma Komutanlığı'na giderek bilgi verdi. İşlemlerden sonra aileyle birlikte Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat eden Muhtar Özbay, Suriyeli aile için yardım başvurusunda bulundu.