– RİZE’nin Derepazarı İlçesi’nde kadın ve erkekler için 5'er metrekarelik mescit inşa ettiren 76 yaşındaki Cemal Sirkeci, ancak 3'er kişinin namaz kılabileceği mescit binasının yanına da 25 metrelik minare yaptırdı.
Fıçıtaşı Mahallesi Kendirli Beldesi grup yolu üzerindeki ilginç yapı, Hacı Cemal Sirkeci Vakfı adına inşa ettirildi. Kadın ve erkekler için 5'er metrekarelik iki mescitin yanına 25 metre yüksekliğinde minare yapıldı. Mescitin yanındaki şadırvan ile arkasındaki tuvaletler için de yaklaşık 1 kilometre boyunca döşenen borularla su getirildi. Kurulan elektronik sistemle, ezan vakitlerinde Türkiye’nin ünlü imam hatiplerinden İsmail Coşar’ın kasetinden ezan okutuluyor. Mescit yanına monte edilen minare boyundaki bir direğe de Türk bayrağı asıldı.
Bir çok köye ulaşımın sağlandığı yol üzerine yapılan tesiste insanların hem dinlendiğini hem de ibadetlerini yaptığını belirten işadamı Cemal Sirkeci, “ İnsanlar geliyor, ziyaret edip memnun ayrılıyor. Böyle hayırlı bir işe vesile olduğumuz için mutlu oluyoruz” dedi.