TOKAT'ta kickboksa merak salan 55 yaşındaki Hacı Ahmet Karaman, çevresindekilerin yadırgamasına rağmen bu sporu sevdiğini söyledi.
Tokat Belediyesi'nde işçi olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası Hacı Ahmet Karaman, kickboksa olan merakı nedeniyle geçen yıl dünya kickboks şampiyonu Ersan Turan'ın spor merkezine kayıt yaptırdı. Burada haftada üç gün çalışmalara katılan Karaman, genç sporcular ile birlikte ter döküyor. Yedi kademeli branşta üçüncü kademeye yükselen Karaman, geçtiğimiz gün yeşil kuşak almaya hak kazandı.
Antrenör Ersan Turan, Hacı Ahmet Karaman'ın bir yıldır kendileri ile birlikte çalıştığını söyleyerek, "Şu anda kendisi yeşil kuşak aldı. Buradan görüldüğü gibi kickboks her yaşta yapılabilecek bir spor. Tabi bu branşı yaparken illa ringe çıkıp dövüşmek zorunda değilsiniz. Bu savunma maksadı ile yapılabilir ya da kilo verme maksadı ile yapabilirsiniz. Ahmet amcanın performansı iyi" dedi.
"EŞİM İLK BAŞTA KIZIYORDU"
Meraktan dolayı Kick boks'a başladığını söyleyen Karaman, kendi yaşıtlarındakileri de bu spora davet etti. Kickboksa başladıktan sonra bırakamadığını belirten Karaman, "Beni gören arkadaşlar hayret ediyorlar, 'Bu yaşta bu spora gidilir mi' diyorlar. Eşim de ilk başta kızıyordu ama daha sonra alıştı, şimdi seviyor" dedi. Karaman en büyük hedefinin ilerleyen zamanlarda ringe çıkmak olduğunu söyledi.