Ümit YILDIZ/ KEMALPAŞA,(İzmir),() - İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde Genel Maden İş Sendikasına üye oldukları iddiasıyla işten çıkarılan 55 kişi için fabrika önünde protesto gösterisi ve basın açıklaması yapıldı.
Kemalpaşa Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan özel bir firmada çalışan 55 işçinin Genel Maden İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı ileri sürüldü. Fabrika önünde yapılan eyleme Genel Maden İş Sendikası, Zonguldak Armutçuk Şubesi Başkanı İsa Mutlu, Karadoğan Şube Başkanı Neşat Cebeci ile Türk-İş İzmir 3. Bölge temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç ve işten çıkarılan işçiler katıldı. Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan işçilere destek vermek amacıyla Zonguldaktan geldiklerini belirten Genel Maden İş Sendikası Zonguldak Armutçuk Şubesi Başkanı İsa Mutlu, "Biz firma sahipleri ile aynı masaya oturarak bu işi çözüme kavuşturmak istiyoruz. Şayet bu iş masa başında çözülmediği takdirde tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz. Biz işçilerimiz işten atıldığı günden itibaren eylem çadırımızı buraya kurduk ve o günden beri başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm yöneticilerimizle beraber bu eyleme destek vermeye devam ettik ve bundan sonrada ne olursa olsun bu mücadeleyi kazanana kadar bu eyleme destek vermeye ve sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç'ta işletme adının değiştirilerek sendikanın devreden çıkarılmaya çalışıldığını ifade ederek "Bizim Anayasal hakkımız olan sendikalaşmaya işverenin saygı duymasını istiyoruz. İşveren hiçbir zaman sendikalardan çekinmemeli. Örgütlü olan işyerinde huzur, barış, ve kaliteli üretim vardır. Bizler, Ege Doğaltaş firması ne kadar ismini değiştirirse değiştirsin, yasanın ne kadar arkasından dolanmak isterse istesin, burada eninde sonunda Genel Maden İş Sendikası örgütlenecektir. Yasaya karşı hile yapıyor işveren. İş yerini devretmekle, iş yerini başkasına kiralamakla bu sendikalaşmadan, sendikanın yetkisini düşürmek için yapmış olduğu bu oyunu bozacağız. Bu oyun onun başına çorap örecektir" diye konuştu.

ÜY (MC/RT) (FOTOĞRAFLI)